Scout

Torsdagar kl 18.15-19.30

Vi är ca 45 scouter och ledare som träffas på Torsdagar i Equemeniakyrkan Huskvarna klockan 18:15. Utöver det så har vi hajker, spårningar och ett läger varje sommar.

”Vi är raised by adventure” – Oavsett vem du är eller var du kommer ifrån finns det ett äventyr som väntar!

Scouterna

Våra aktiviteter bygger på scoutmetoden, det är en metod för personlig och social utveckling. För oss är det viktigt att se varje individ och ge möjlighet till ett personligt ställningstagande kring kristen tro.

För dig som är scout eller scoutförälder har vi en WhatsApp-grupp där vi delar information. Är du inte med i den så kontakta Magdalena Lindberg så lägger hon till dig.

Terminsavgiften för scout är 200 kr och betalas via Swish nr 123 172 07 62 eller bankgiro 5885-2344

Vid frågor eller funderingar, kontakta:

Program:


Våra avdelningar:

Spårarscout är för er som går i årskurs 1-3.

Patrullmöten, spårningar, kortare hajker, lek och pyssel…scouting på en enkel nivå. Det är full fart på barnen! De vill och kan mycket. Vi försöker möta barnen efter deras behov så alla patruller gör inte samma saker. Det finns gott om ledare och vi försöker vara ute så mycket det går. Kläder efter väder… Vi ses klockan 18 på torsdagar vid Equmeniakyrkan Huskvarna

Upptäckarscout är för er som går i årskurs 4-6.

Kniv, yxa, såg, lek, pyssel, scoutläger, hajker, patrullmöten, olika projekt, spårtecken, allemansrätt och scoutlagen… Ja, vi gör mer än detta men det är ett smakprov. Vi försöker att vara ute mycket så tag med kläder efter väder. Vi ses på torsdagar kl. 18.00 i Equmeniakyrkan Huskvarna.

Äventyrarscout är för er som går i årskurs 7-9.

Sova under bar himmel, knivhantering, bygga vindskydd, leva av det vi hittar i naturen, bygga broar med bara träd och yxa, elda när det ösregnar, kanothajker,  vandring i terräng och vem kan den där Gud vara?  Allt detta och mycket mer får du testa på och lära dig tillsammans med andra scouter!

Till Äventyrsscout kommer Du som är tonåring och nyfiken på skogsliv och vildmark. Tillsammans lär vi oss massor om naturen, oss själva och varandra.

Vi ses på torsdagar kl. 18.00 i Equmeniakyrkan Huskvarna, ha på kläder efter väder vi försöker vara ute så ofta som möjligt.

Utmanarscout är för er som går i gymnasiet.

Vi ses på torsdagar kl. 18.00 i Equmeniakyrkan Huskvarna. Vissa gånger kör vi riktig hardcore scouting för den som vågar samtidigt som vi vissa gånger delar gemenskap med varann genom djupa samtal och sammarbetsövningar. Du kommer också att få rustas inför att bli ledare och testa på ledarskap i utmanarscouterna. Välkommen, var redo!


Scoutdräkten består av scoutskjorta och halsduk. Scoutskjortan köps från Equmenia Huskvarna, halsduken får man i samband med att man invigs som scout på en scoutgudstjänst.

Som scout får man sedan märken att fästa på sin scoutskjorta, klicka på scoutskjortan för länk till märkesplacering.

Vill du veta mer om Scouterna eller Equmenia kan du klicka länkarna här inunder.

Klicka på scoutskjortan för länk till märkesplacering.

Besök Scouternas nationella hemsida

Besök Equmenias nationella hemsida