STÖRRE 2024 – INFO

Här finns all info för dig som är scout eller vårdnadshavare till scout som ska med på större.

I sommar åker vi på Equmenias nationella scoutläger STÖRRE! Här hoppas vi att vi har samlat all info som ni behöver inför lägret!

Fakta:

Plats: Vägsjöfors Herrgård, Torsby i Värmland.
Datum: 27 Juli – 2 Augusti 2024
Antal scouter: ca 4000
Antal kårer: ca 165
Lägrets webbplats: Storre2024.se
Arrangör: Equmenia

Anmälan är från nationellt håll stängd, finns tyvärr inget vi kan göra åt det.

På lägret kommer det att vara scouter i alla åldrar, men vi i Huskvarna har valt att åka med scouter i mellan- högstadie- och gymnasieåldern. Alltså inte de i lågstadiet.

Lägerkostnad

Lägeravgiften är 1700 kronor och skall vara inbetalad innan 28 Mars till 123 172 07 62 märk med lägeravgift Större + scoutens namn.

Resa

Resan kommer ske med buss till och från lägret. Samling för resa dit är den 27 Juli, kl. 8:15 vid Equmeniakyrkan Huskvarna.

Schema – 27 juli:

Samling vid kyrkan

Bussen går från kyrkan.

ca 11:00

Lunchstopp

Huskvarna har incheckningstid på Större.

Kostnad – Resa

GRATIS! Vi har fått bidrag från bland annat Equmenia Region Öst för att kunna finansiera resekostnaden plus mat längst med resan. Därav tillkommer ingen extra kostnad för resa.

Mer om bidraget

Ankomst till Huskvarna igen den 2 Augusti är inte spikad ännu. Troligen eftermiddag/kväll.

Platsen = Vägsjöfors

Sedan 1968 ägs och drivs gården av Equmeniakyrkan och dess ungdomsförbund Equmenia i Värmland och är i första hand en läger- och kursgård. 1992 arrangerades scoutlägret Möt mä´ på gården, som även det var ett riksläger, då i SMU.

Bild från Möt mä’ 92 på Vägsjöfors
Vägsjöfors herrgård

Adress: Vägsjöfors Herrgård, 685 94 Torsby

Betalningsarmband

På större kommer det finnas flera caféer, butiker och kiosker plus att vi kommer ha en insamling. Eftersom inte alla scouter varken har betalkort, Swish eller kontanter så har lägerledningen beslutat att man kommer använda sig av ”CoreGo-Band” som betalningsmetod. Samtidigt som de fungerar som lägerarmband så fungerar alltså dessa också som din egen bank under Större.

Instruktioner om hur du laddar bandet kommer att komma under sommaren. Det går inte att ladda banden innan 15 juli på grund av att transaktioner som reserverats genom laddningen av banden måste aktiveras inom en viss tid.

Steg 1

Steg 2

Steg 3

Mer info kommer.

Vad är en rimlig summa? Det är upp till er såklart men tänk på att det alltid går att fylla på mer pengar under lägrets gång. Om det exempelvis skulle bli aktuellt med köp av någonting dyrare i shoppen eller om ditt barn skulle känna sig jättegenerös till insamlingen.

Vad ska jag göra om det inte går att ladda på pengar? Då skall du kontakt Störres lägerkoordinator Teresia Lenngren. teresia.lenngren@equmenia.se

Vad händer om bandet glöms kvar hemma? Det kommer finnas ett fåtal band att köpa på plats.

Vad händer med pengar som bli över?  När lägret är slut så debiteras endast den summan som man handlat för. Du kan välja att skänka övrig summa till insamlingen, men alternativet att få tillbaka pengar som är över kommer också såklart att finnas.

Packlista

• CoreGo-bandet (Betalningsarmbandet)
  • Sovsäck
  • Liggunderlag
  • Handduk
  • Necessär med hygienartiklar, personlig medicin, solskyddsmedel, myggmedel..
  • Vattenflaska
  • Matsaker (kåsa, tallrik, bestick eller dyl)
  • Kniv (Max 1 st, bladlängd max 100mm)
  • Bibel
  • Anteckningsbok
  • Penna
  • Ficklampa
  • Liten ryggsäck för dagsutflykt
  • Matlåda för matsäcken på spårningsdagen
  • Kudde
  • Ev. gosedjur
  • Underkläder
  • Strumpor
  • T-shirt eller liknande
  • Varm tröja
  • Byxor och ev. shorts
  • Något att sova i
  • Mössa och vantar
  • Regnkläder och stövlar/kängor
  • Scoutskjorta + halsduk
  • Badkläder
  • Hatt/keps eller liknande

Program och karta!

På Större kommer du få en lägerbok med all tänkbar information i om lägret, bland annat programmet och en karta. Är du intresserad redan nu så finns de båda här:

Vi bor i byn Jordgubbslandet (RÖD), kvarter nr 6.

Media

För att tagga upp oss innan Större och för att hålla dig som förälder uppdaterad under lägret så finns här nedan några förslag på vad man kan göra! För alla scouter: Det är så mycket roligare om man kan lägerlåten redan från början! Ett hett tips till er föräldrar är att kolla på de vloggar som kommer komma ut under lägret!

LÄGERLÅT STÖRRE 2024 – OFFICIELL LYRIC VIDEO

Övrig Info och regler

• Vi uppmanar alla scouter som följer med att bära scoutuniform under så stor del av lägret som möjligt, dvs att man bär scoutskjorta/scoutt-shirt och halsduk så mycket som möjligt.
  • På Större följer vi strängt regeln om att endast ta med en kniv (Med max 100mm blad) per scout med knivbevis.
  • Vi uppmanar scouterna till att inte ta med sig mobilen till Större, och om de tar med sig, till att lägga undan den så mycket som möjligt.
  • Vi kommer under lägret att dela kök och byplats med Habo.

För information eller frågor, ta i förstahand kontakt med dessa:

Bengt Cederblad

Pastor och föreståndare

bengt.cederblad@equmeniakyrkanhuskvarna.se

Elias Jildestedt

e.jildestedt@gmail.com

Magdalena Lindberg

Kontaktperson för scout

Scoutledare på plats:

Andreas Jildestedt
Victor hurtig
Catharina Mars
Emma Mållberg
Johanna Nilsson
Bengt Cederblad

Kontakt nationellt:

Teresia Lenngren, Lägerkoordinator på Equmenia.